Търсене

четвъртък, 4 септември 2014 г.

instant composition & improvisation
Програмата на второто издание на образователната програма „Включи се!” продължава с втори модул през септември, предлагайки нови танцови работилници.

Хореографът Галина Борисова ще предостави възможност на студенти, аматьори и професионалисти да участват в работен процес - instant composition & improvisation. 

Ще се занимаваме с въпроса кога сме достигнали точката на концентрация, 
за да композираме непосредствено и моментално.
Ще разглеждаме и hangout техника, не- импровизирането, съвременността като термин/ понятие, както и ще обсъдим 86 аспекта за копозиция на Майк Вергас(композитор).
 
Движещото се тяло като потенциал за танц и театър

 
"Анализирайки информацията която се съдържа в нас и е закодирана в тялото, неминуемо се сбльскваме с открития от миналото, които ни респектират, които използваме и интерпретираме. Разбира се откриваме и оригинали с които искаме да се идентифицираме или на които не искаме да подражаваме. Виждала съм много копия, които не знаят какво цитират. Реформулирайки и преразглеждайки създаденото преди нас ми се струва, че можем свободно да интерпретираме информацията като я цитираме, а защо не и да я подменяме или осуетяваме".
 

Галина Борисова

Записвания от 1.09. до 19.09. 2014

 

КЪДЕ И КОГА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ?
Ателието ще се проведе в пространството на
Гьоте-Институт в България (ул. „Будапеща” 1)
от 29 септември - 2 октомври 2014 г.

час: 13:00 - 17:00 ч.КАК ДА УЧАСТВАМЕ?
За да заявите вашето участие в танцовото ателие, е необходимо да изпратите в свободен текст кратка информация за Вас, Вашите интереси и лична мотивация за участие в работилницата на nda.bulgaria@gmail.com
Срок за записване - 19 септември 2014
Такса за участие: 10 лв.
ПРОЕКТЪТ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА СТОЛИЧНА ПРОГРАМА “КУЛТУРА” и ГЬОТЕ-ИНСТИТУТ В БЪЛГАРИЯ

Няма коментари:

Публикуване на коментар