четвъртък, 27 август 2015 г.

курс Информираност чрез движение ® на Галина Борисова в Галерия Етюд

 
Галерия Етюд
ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СЕМИНАР

ГАЛИНА БОРИСОВА
Уикендите на месец септември/октомври 2015
(семинарът е насочен към танцьори, актьори, режисьори и теоретици с вече някакъв опит и знания  за движението на тялото)

Информираност чрез движение ®

Mетодът (Информираност чрез движение ®) чрез който педагогa ще се занимава, се изразява в две паралелни функции: Повишаване осъзнаването чрез движение ® и функционална интеграция ®.
В информираността чрез различни методи и техники се достига до точно структурирани изследователски метод, които включва мислене, наблюдение в движение, както и се достига до конкретни представи. Много от тези движения се основават на развитието им, както и техните обикновени функционални дейности. Някои от тези серии от движения са изградени на базата на функционалността и ефективността на тялото при свръх концентрация, анализ и  ефективност. Този семинар ще запознае студентите с няколко освновни принципи от метода на Бони Бенбридж Коен (body&mind technique- sensing, felling and acton), Александър техника, принципите на Ингмар Бартиниеф и анализите на Лабан.


                                                              колаж Луиз Берард, Канада

Основна цел на информираността чрез движение е да постигнем:
    * Присъствие в своята цялост самостоятелно
    * Премахване на ненужните разходи на енергия
    * Мобилизиране на своите намерения в действия
    * Да научим повече за своето тяло и естествените му функции

цена за курса – 1 месец  8 дни по 3 часа – 100 лв.
цена за един уикенд 6 часа – 30 лв.
цена за един час – 5 лв.
Записвания на тел. 08788 112 16 и на емайл: galiaborissova@gmail.com
Фондация Етюд отпуска една стипендия за един месец. Моля кандидатствайте навреме, местата са ограничени! Можете да посещавате когато можете курса през уикендите или да се запишете за един месец.



                                                         колаж Луиз Берард, Канада

Галина Борисова е хореограф, педагог и продуцент на повече от 40 проекта, представяни в Европа и САЩ. Автор и съставител на книгата «Танцови представи и артистични предпочитания», издателство НБУ. Заедно с фондация «Етюд» oрганизира годишни танцови концерти и от от месец май 2015г. e програматор на галерия «Етюд».

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ПРЕДПОЧИТАНИЯ ЗА ТАНЦ блог платформа с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура"

    Автор Виолета Витанова Виолета Витанова е артист на свободна практика в областта на съвременния танц и пърформанс. Завършва магистра...