сряда, 25 септември 2019 г.

Предпочитания за танц - блог платформа 2 част


През 2018/19 година в блог-платформата Лични предпочитания за танц бяха включени 11 преводни текста, публикувани от Mychoreography през 2012, няколко интервюта с български артисти и критически текстове на Галина Борисова, където се дискутираха различни идеи, концепти и движения от последните няколко години, свързани с танц. 
С втората част на блога, озаглавен Предпочитания за танц, ще продължим да публикуваме текстове за танц, театър и сценични изкуства, свързани с различни утвърдени тенденции от последните 100 и повече години, които се основат на една разнообразна танцово-театрална практика. Ще се концентрираме върху преводни статии, публикувани в различни специализирани списания за танц, откъси от книги и публикации, които обхващат различни периоди и се случват в различни точки на света. Ще говорим за мнения на изпълнители и зрители, ще представим откъси от Театралната антропология на Еуженио Барба, Буто танц  през погледа на Масаки Ивана, ще говорим за небуквалния танц, ще обсъждаме защо всички харесваме танца, но сме пасивни и все оставяме някой друг да го прави.

Галина Борисова ще захранва блог-платформата с авторски и преводни текстове за мотивациите, опита, за различните обучения и програми за танц. Успехът днес трябва ли да се измерва чрез статистики и точни проценти? Каква е ползата да работиш с приятели? Какво е да си щастлив, когато правиш другите щастливи? Танцът не е дивертисмент за разнообразие от скуката или просто една добавка за вечерния ни коктейл. Танцът променя!


снимка: фотокорпус, фестивал "Етюди и приятели" 4-то издание 2019
Текстът в този блог е изготвен с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура

                                                                                                                         
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ПРЕДПОЧИТАНИЯ ЗА ТАНЦ блог платформа с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура"

    Автор Виолета Витанова Виолета Витанова е артист на свободна практика в областта на съвременния танц и пърформанс. Завършва магистра...